Brandtips

Voor de eerste keer een kaars branden.

Het eerste branden van een kaars is het belangrijkst! Het moet ten minste 1 uur duren of totdat de was over het gehele oppervlak van de kaars is gesmolten, dus van wand tot wand.

Lont

Voordat je de kaars aansteekt, moet je de lont tot een lengte van ca. 0,4 cm afknippen. De lont is het hart van de kaars. Dankzij afknippen ontstaat er een mooie, harmonieuze vlam zonder rook. Zorg ervoor dat de lont altijd in het midden van de kaars blijft.

Maximale brandduur

Sojakaarsen mogen maximaal 3-4 uur branden. Hou je aan deze tijdslimiet om te voorkomen dat de lont verschuift en het potje opwarmt, waardoor het uiteindelijk kan breken.

Plaats

Plaats de kaarsen op een rustige plaats. Niet in de buurt van tocht, brandbare materialen en buiten het bereik van kinderen en dieren.

Ecologie

Na het opbranden van de kaars was het glazen potje gewoon met heet zeepwater af, zodat het een nieuw leven kan krijgen als lantaarn voor theelichtkaarsjes, cosmeticabakje of thuis organizer.

Tenslotte, één van de belangrijkste regels

Steek kaarsen aan, ontspan en met aandacht en dankbaarheid denk alleen aan goede dingen. Creëer een moment alleen voor jezelf.