FAQ

Alle Yazuri kaarsen en wax melts worden door mij handmatig gemaakt, in kleine hoeveelheden, met aandacht voor kleinste details. Ze bestaan uit slechts twee ingrediënten: 100% natuurlijke plantaardige was (soja of koolzaad) en 100% biologische etherische olie.

Ik gebruik alleen hoogste kwaliteit 100% natuurlijke ingrediënten van betrouwbare leveranciers. Ik gebruik katoen, ongebleekte en niet-verstijfde lonten. Ik impregneer ze zelf met sojawas.

Natuurlijke kaarsen geven geen giftige stoffen tijdens het branden af, zoals wel het geval is met paraffinekaarsen.

Soja/koolzaadkaarsen branden schoon op en roken niet – in tegenstelling tot paraffinekaarsen. Daarom laten zij geen zwarte roetlaag achter, die zich op de wanden van het glas, het plafond, maar ook in onze longen afzet.

Natuurlijke kaarsen branden tot 50% langer dan paraffinekaarsen van dezelfde grootte.

Wassen op plantaardige basis zijn veganistische, biologisch afbreekbare en bio-hernieuwbare producten.

Soja- en koolzaadwas zijn van hernieuwbare bronnen afkomstig – in tegenstelling tot paraffine, die uit aardolie wordt gemaakt.

Warm water, zeep of afwasmiddel is voldoende om vlekken van plantaardige was te verwijderen.

Dit is een volkomen natuurlijk verschijnsel!

De samenstelling van 100% natuurlijke kaarsen is als volgt: crème-, ecrukleurige soja/koolzaadwas (verschillende tinten naargelang de partij) en diverse etherische oliën. Deze geven de kaars haar delicate kleur.

De kleur van de was verandert gewoon door verhitting van de olie wanneer de kaars brandt. De temperatuur verandert de tint van de was. De manier waarop de kaars wordt bewaard, in het bijzonder de manier waarop ze aan direct zonlicht wordt blootgesteld, heeft ook invloed op kleurverandering.

Een dergelijke verkleuring kan worden vermeden, maar daarvoor moeten chemische stabiliserende additieven worden toegevoegd, wat ik absoluut niet in mijn kaarsen ga doen.

Verandering van kleur van de was heeft geen invloed op de kwaliteit van de kaars, de geur of de stabiliteit bij het branden.

Alle kaarsen die verkrijgbaar zijn in de Yazuri-winkel zijn 100% natuurlijk, wat betekent dat ze van soja- of koolzaadwas en etherische oliën gemaakt zijn.  Mijn advies is om na het openen/aansteken van de kaars voor de eerste keer, deze binnen 6 maanden tot het einde gebruiken.

Stel kaarsen en wax melts niet bloot aan direct zonlicht. Zonlicht kan onder meer verkleuring van was en vervorming van kaars veroorzaken.

Bewaar ze bij voorkeur op kamertemperatuur, op een droge plaats.

Na het doven van de kaars en nadat de was over het potje van de kaars is uitgehard, draai het potje dicht. Bewaar de wassen in gesloten dozen.