Welkom! Ik ben echt blij dat je er hier bent!

Zorgen voor onze gezamenlijke gezondheid is een prioriteit voor mij. Mijn liefde voor een gezonde levensstijl stamt uit mijn kindertijd. Als dochter van een imker en opgegroeid op het platteland, was ik omringd door het beste, dus de natuur.

Ik ben echtgenote en moeder van twee kinderen. Al jaren heb ik interesse in holistische methoden van ontspanning en regeneratie van het lichaam. Toen ik klaar met mijn studie milieubescherming was, had ik één doel: iets doen voor de gezondheid van de mensen en onze planeet.

Nu weet ik dat ik dit door bewustmaken van andere mensen kan bereiken. Ik wil dat mijn blog een wegwijzer voor je is. Zodat ieder van ons, in een tijdperk van kant-en-klare, massaal geproduceerde en overal verkrijgbare (en helaas vaak voor onze gezondheid schadelijke!) dingen, weet dat we ook een gezond alternatief kunnen kiezen.

De combinatie van mijn liefde voor de natuur, zorg voor gezondheid en plezier van het creëren resulteerde in productie van 100% natuurlijke geurkaarsen. Aanvankelijk maakte ik ze alleen voor mezelf, maar nu wil ik ze met jullie delen.

Ik wil dat je ze ook bewust kunt gebruiken, wetende hoe slecht paraffinekaarsen en alle kunstmatige aroma’s in onze huizen zijn.

Yazuri is meer dan alleen kaarsen. Na verloop van tijd zal het assortiment in mijn winkel groeien, maar het zullen altijd zorgvuldig geselecteerde producten zijn met een natuurlijke samenstelling. Geproduceerd met zorg voor het milieu en de mens.

Ik hecht waarde aan authenticiteit en uniciteit, daarom wil ik dat jij producten in handen krijgt die anders dan de rest zijn – authentiek, vol goede energie. Gewoon uniek, net als jij!

Ik nodig je in de wereld van zintuigen en schoonheid uit, die ik samen met de natuur voor je creëer!

Waarom juist natuurlijke kaarsen?

Mijn man en ik zijn dol op kaarsen, vooral tijdens die lange, donkere herfst- en winteravonden. In deze tijd van het jaar branden we ze elke dag. Ze brengen een geweldige aura in ons huis, warmte, gevoel van ontspanning. De heerlijke geur van etherische oliën kalmeert onze zintuigen na een dag hard werken. Maar voordat we natuurlijke kaarsen begonnen te gebruiken, was het niet zo aangenaam.

Ik herinner het me als vandaag. Valentijnsdag. Een romantische avond met mijn man. Diner, wijn en een enkele paraffinekaarsen in de slaapkamer….

Een uur ging voorbij en onze voortreffelijke stemming verdween. In plaats daarvan, was er pijn en duizeligheid.

Toen mijn man de kaarsen doofde, werd de slaapkamer grijs en de geur was zo ondraaglijk dat onze romantische avond op de bank in de woonkamer eindigde.

Toen kwam ik op het idee om mijn eigen kaarsen te maken. Kaarsen die ons niet vergiftigen, maar ons in een aangename stemming brengen, het ons gemakkelijker maken om te ontspannen, de concentratie verbeteren en gewoon heerlijke geur hebben!

Ik maak mijn kaarsen van organische plantaardige was en natuurlijke etherische oliën. Voor mijn eigen behoeften doe ik dit al 6 jaar, nu wil ik het met jullie delen. Ik wil je laten zien dat kaarsen niet schadelijk hoeven te zijn en dat we veel mogelijkheden hebben om kunstmatige, voor onze gezondheid schadelijke geuren voor natuurlijke geuren in te ruilen, die alleen maar heilzame eigenschappen hebben.

Mijn begin

Als ik geurkaarsen verpak en naar mijn klanten stuur, vraag ik me altijd af in wat voor huis ze terecht komen, wat de geschiedenis ervan is.

De mijne was helemaal niet zo makkelijk. De weg naar waar ik nu ben, begon in 2004 toen ik vanuit Polen naar Nederland kwam. Ik beschouwde deze reis als een interessante ervaring en was niet van plan om hier permanent te blijven, maar… ik ontmoette mijn toekomstige man. En mijn plannen waren een beetje veranderd.

We besloten een paar jaar in Nederland te blijven – we werkten intensief en kwamen toen terug naar Polen om een huis te bouwen. We zagen onze toekomst de gehele tijd in Polen. Maar na een paar jaar kwam het bij ons op: waarom blijven we niet permanent in Nederland?

In 2010 kochten we ons eerste huis hier, waarmee we onze toekomst aan Nederland verbonden. De volgende jaren waren niet minder intens, gevuld met werk in een legpuzzel fabriek. Eentonig, met geen ruimte voor creativiteit  en nieuwe dingen leren. Maar de gedachte om mijn eigen bedrijf op te zetten, zat altijd in mijn achterhoofd.

Mijn intuïtie heeft me nooit in de steek gelaten – zowel toen ik Piotr ontmoette als toen we besloten om hier permanent te blijven. Ik vertrouwde het nog eens, in 2021. Ik had een oninteressante baan en besloot het heft in eigen handen te nemen. Letterlijk, want natuurlijke kaarsen zijn een resultaat van het werk van mijn handen. Het is een baan waarin ik mezelf  volledig vervul!

Mijn missie

Mijn missie is om het bewustzijn te vergroten dat ieder van ons – jij ook! – dagelijks bewuste keuzes kunnen maken, zorgend voor hun gezondheid en die van hun naasten, in harmonie met de natuur en zichzelf.

Ik weet heel goed hoe moeilijk het is om in de dagelijkse drukte het juiste evenwicht tussen taken en ontspanning te vinden. Daarom wil ik iedereen eraan herinneren om voor zijn/haar ziel en lichaam te zorgen en motiveren om een moment voor zichzelf en zijn/haar geliefden te vinden.

Ik wil een beetje magie in jouw leven brengen en wat glans aan jouw dagelijks leven toe te voegen. Hoe? Door je aan te moedigen om iets goeds voor jezelf te doen, jezelf toestaan om te ontspannen en jezelf een klein pleziertje te gunnen.